Samtalscirkeln After Work – konsten att gå i pension

I den uppskattade samtalscirkeln After Work – konsten att gå i pension, på studieförbundet Sensus i Växjö, träffas vi vid fem tillfällen och reflekterar kring frågor om livet när vi inte längre har kvar vårt yrkesmässiga sammanhang. Vilka är vi då? Vad vill vi göra av våra liv? Hur skapar vi god livskvalitet? Cirkeln riktar sig till såväl blivande som nyblivna pensionärer.

After workSåhär skriver en tidigare deltagare om cirkeln:

När man går i pension tänker nog de flesta hur skönt det ska bli att äntligen bara kunna ägna sig åt sig själv och sina intressen.  Vad jag inte hade en aning om var att man nästan tappade fotfästet och det plötsligt infann sig en identitetskris – vem är jag nu och var ingår jag i ett sammanhang?

Av en slump hittade jag samtalsgruppen After Work – konsten att gå i pension vilket jag är fantastiskt glad över. Där fann jag likasinnade och vi kan prata om allt – jobbiga, allvarliga och roliga saker under fantastiskt bra ledning med tips om många bra verktyg som har gett mig väldigt mycket. Jag har fått nya härliga vänner – förhoppningsvis för resten av livet.”

Nästa cirkelstart blir i september 2018. Hör gärna av dig till mig på maria@inrekompass.nu om du vill veta mer (eller skulle vilja starta en cirkel på någon annan ort i Kronobergs, Kalmar eller Blekinge län).

 

Annonser