Kontakt, företagsinfo & media

Välkommen att kontakta mig:

 • e-post: maria@inrekompass.nu
 • telefon: 0760-446771
 • postadress: Kompass Maria Estling Vannestål, Östra Målajord Södregård 2, 363 33 Rottne

Andra Webbplatser jag administrerar/Medadministrerar

Här finns jag på Facebook:


Företagsinformation:

 • organisationsnummer: 6811132742
 • momsregistrerings-/VAT-nummer: SE6811132742
 • bankgironummer: 725-2869
 • vid utlandsbetalningar: IBAN SE3980000816959243315307, BIC SWEDSESS (Swedbank)

En hållbarhetspolicy för mitt företag hittar du här.

Om GDPR (General Data Protection Regulation) EU:s  dataskyddsförordning som gäller från och med 2018-05-25:

 • Jag lagrar inga personuppgifter (adresser, mejladresser, telefonnummer eller liknande) i dator eller internetbaserade arkiveringssystem utan samtycke.
 • Jag lagrar ingen information utöver den som behövs för en kundkontakt, alltså inte några personnummer, eller något som rör exempelvis hälsa, etnicitet, religion eller politisk åskådning.
 • Jag lämnar ingen kundinformation vidare till tredje part utan kundens samtycke.
 • Jag sparar relevanta e-postmeddelanden inför kommande uppdrag och raderar dessa när uppdraget är slutfört (och i förekommande fall fakturerat och betalt).
 • Du som är eller har varit kund hos mig är välkommen att närsomhelst höra av dig på maria@inrekompass.nu för att få reda på vilka uppgifter om dig jag eventuellt har sparat.

Jag har F-skattsedel.


Media

Jag har många intressanta livserfarenheter och tankar att dela med mig av (scrolla ner för att se artiklar m.m. som jag har varit med i), exempelvis …

… om att leva i sandwichgenerationen. Vad händer när ens mamma blir dement samtidigt som man redan kämpar för att räcka till som småbarnsmamma mitt i karriären?

… om att vara mamma till en tonåring med social fobi och om den långa resan till ett liv där jag och min numera vuxna dotter idag gör en massa roliga projekt tillsammans, bl.a. översätter och skriver böcker.

… om att bli utmattad och hitta strategier för att komma tillbaka till ett fungerande och hållbart yrkesliv där jag själv styr över mitt liv så stor mån det är möjlighet.

… om att hoppa av ett tryggt, välbetalt och prestigefyllt arbete som universitetslärare och forskare för att följa mitt hjärta och bygga en helt ny karriär som författare, föreläsare, kurs- och samtalsledare, mentor och poddare.

… om att starta en podcast för att berätta spännande historier om andra människor som vågar lyssna inåt och följa sin inre kompass, förverkliga drömmar och bidra till en bättre värld.

… om den krokiga vägen från barndomens författardrömmar, via facklitteratur under universitetsåren, till idag, då jag skriver både barnböcker och skönlitteratur för vuxna.

… om mina erfarenheter av att, genom samtalscirklar, hjälpa nyblivna seniorer att hitta ny livskvalitet efter ett långt yrkesliv samt förebygga stressproblematik hos människor som jobbar inom yrken utan tydliga gränser för när, var och hur mycket man kan arbeta

… om mitt arbete med Facebookgrupper för att samla människor med ett gemensamt engagemang så att de kan lära av varandra, hitta former för samarbete m.m. Jag är administratör för Ensamföretagare i Växjötrakten, Kultur i Småland och Vi är Växjö (integrationsaktiviteter).

Vill du intervjua mig för ett tidningsreportage, ett radio- eller TV-program eller en podd? Välkommen att kontakta mig på maria@inrekompass.nu.

Här är ett axplock från tidigare medverkan i media, i kronologisk ordning:

Smålandsposten, 2018: om min samtalscirkel After Work – konsten att gå i pension

Smålandsposten, 2018: om boken Lovis Ansjovis och rockpappan som jag skrivit tillsammans med min dotter Sanna

 

 

Go‘Kväll, SVT, 2017: om att leva i sandwichgenerationen och om min roman Lex Katarina

Radio Kronoberg, 2017:om att leva i sandwichgenerationen och om min roman Lex Katarina

Hemmets veckotidning, 2017: om att leva i sandwichgenerationen och om min roman Lex Katarina

 

Tara, 2016: om min och min dotters resa från hennes jobbiga tonårstid med social fobi till idag

Allers, 2016: om min och min dotters resa från hennes jobbiga tonårstid med social fobi till idag

Yoga World, 2016: om min podcast, Drömmen om Målajord

 

Expressen Söndag, 2015: om nätverket TankeTrampolin

Driva Eget, 2015om Facebookgruppen Ensamföretagare i Växjötrakten

 

Smålandsposten, 2014: om Facebookgruppen Ensamföretagare i Växjötrakten

Smålandsposten, 2013: om att lämna min universitetskarriär för ett mer otryggt, men friare och mer kreativt liv

  

Smålandsposten, 2013: om en samtalscirkel jag leder tillsammans med Sara Norrby Wallin

Hälsa, 2012: om min och Sara Norrby Wallins fyrtioårskris som ledde till en blogg, böcker, föreläsningar m.m. i verksamheten Livstid

    

Radio P4 Kronoberg, 2011: om min och Sara Norrby Wallins fyrtioårskris som ledde till en blogg, böcker, föreläsningar m.m. i verksamheten Livstid

Smålandsposten, 2011: om min och Sara Norrby Wallins fyrtioårskris som ledde till en blogg, böcker, föreläsningar m.m. i verksamheten Livstid

  

PS! 2011: om min och Sara Norrby Wallins fyrtioårskris som ledde till en blogg, böcker, föreläsningar m.m. i verksamheten Livstid

Pressbilder

Följande bilder går bra att använda om du ska skriva om mig  och mitt arbete i något sammanhang. Vänligen ange fotografens namn för porträttbilderna.

Foto: Malin Enestubbe
Foto: Sanna Hellberg
Foto: Samuel Estling

Annonser