Böcker & skrivande

Ända sedan jag var sex-sju år har jag skrivit egna böcker, och jag visste väldigt tidigt att jag ville bli författare, men det blev en ganska slingrig skrivresa för mig. Under mina år i universitetsvärlden skrev jag facklitteratur inom språk och språkdidaktik.

Jag bloggade också i fem år tillsammans med min vän Sara Norrby Wallin, vilket ledde till böckerna Livstid – förundran, eftertanke, mitt i livet och Älskade lista – från måsten till lust. Bloggen ligger kvar med många inlägg utan bäst-före-datum, om du vill gå på upptäcktsfärd bland reflektioner om livet och tiden.

Idag skriver jag barnböcker om Lovis Ansjovis tillsammans med min dotter Sanna Hellberg och skönlitteratur (romaner och noveller), översätter fackböcker om viktiga ämnen (även det tillsammans med Sanna) samt bloggar på Drömmen om Målajord

Jag föreläser också en hel del med utgångspunkt i mitt författarskap. Läs mer här.

Klicka på bilderna för att läsa om böckerna jag har åstadkommit hittills. De flesta hittar du i de vanliga nätbokhandlarna. Livstid och Älskade lista beställer du direkt av mig på maria@inrekompass.nu. Det går också bra att beställa signerade ex av Lex Katarina och Lovis-böckerna direkt från mig.

Barnböcker (på Idus Förlag,med Sanna Hellberg)

Romaner (på mitt eget Kompass Förlag)

framsida

Roman nummer två, Kantstötta porslinsugglors paradorkester, kommer ut vintern 2018.

Översatta fackböcker (tillsammans med Sanna Hellberg)

 (Original: The Joy of Caring for Children in the Circle Way, Vulkan Förlag)

Nästa översatta bok, Activt Hopp (original: Active Hope – How to Face the Mess We’re in Without Going Crazy), kommer ut på Vulkan Förlag under 2019.

Bidrag i novellantologier (på Ariton Förlag och Ordberoende Förlag)
Över en fikaSkrivluft Över en höstfikaÖver-en-vinterfika-box-212x300.jpg 
Reflektionsböcker om Livet och Tiden (med Sara Norrby Wallin)
Fackböcker om Språk och Språkdidaktik (på Studentlitteratur)

Skrivluft A University Grammar 2